Intensiiviopetus

Arjen haasteet ovat aina useiden asioiden summa. Intensiiviopetuksessa ratkaistaan kokonaisvaltaisesti kaikki arjen ongelmat sekä ehkäistään uusien ongelmien synty. Koulutus tapahtuu teillä kotona. Ennen tapaamista keskustelemme kattavasti teidän tilanteestanne, jotta kouluttaja voi laatia teille räätälöidyn koulutussuunnitelman.

Käynnin jälkeen saatte käyttöönne kattavan koulutusvideopalvelun, joka auttaa teitä kertaamaan harjoitusten vaiheita ja etenemään niissä. Lisäksi kouluttaja on tukenanne ja varmistaa edistymisenne kannustamalla harjoitteluun ja vastaamalla kysymyksiin. Intensiiviopetuksessa omistaja omaksuu koulutusmetodin ja pystyy itse ratkaisemaan tulevat koulutushaasteet.

 

Pentukoulu

Pennut ovat todella nopeita oppimaan ja luontaisesti uteliaita. Kun tehokas ja helppo koulutustapa aloitetaan heti, yhteistyö koiran kanssa sujuu ongelmitta läpi sen koko elämän. Intensiiviopetuksessa omistaja oppii kouluttamaan koiraansa juuri sille sopivalla tavalla ja osaa toimia myös teini-iän myllerryksessä. 

Oppiminen on kaikkein tehokkainta kotona, sillä häiriö on mahdollisimman pieni. Vieraiden koirien keskuudessa kannattaa harjoitella vasta, kun perustaidot ovat hallussa. Näin häiriöstä saa parhaan hyödyn irti.

Yksityistunnilla koira oppii valinnan perusteet ja yhteiselon perussäännöt leikin kautta. Koulutustapa on hauskanpitoa, mikä luo vahvan ja luottavaisen suhteen ihmisen ja koiran välille.
 

 

Yleisimmät käytösongelmat

 
 

Hihnassa vetäminen ja remmirähjäys

Koiramaailman yleisimmät ongelmat. Hihnakäytöstä opetetaan niin monella tapaa, että omistajan on vaikea tietää, mikä niistä todella toimii. Meillä vaadittava käytös opetetaan koiralle selkeästi ja johdonmukaisesti, jolloin ongelma ratkeaa muutamassa viikossa.

Remmirähjäys johtuu useimmiten koiran epävarmuudesta. Koira reagoi vastaantulijoihin, koska ei luota omistajan kykyyn hoitaa sen mielestä uhkaava tilanne. Koulutuksessamme koira oppii luottamaan omistajaansa ja koirakon suhde vahvistuu. Omistaja oppii huomaamaan koiransa epävarmuuden merkit ajoissa ja koira oppii turvautumaan omistajaansa kaikissa tilanteissa. 

 

Tuhoaminen

Kengät, kirjat, matot ja jopa seinät joutuvat usein koiran hampaiden uhreiksi. Tuhoaminen on merkki turhautumisesta, joskus jopa eroahdistuksesta. Käytökseen vaikuttaa monta tekijää, jotka kaikki käydään yksityistunnilla läpi. Koiran ja omistajan arkea parannetaan kokonaisvaltaisesti ja uusien tuhojen syntyminen estetään.

 

 

 

Ruoan varastaminen

Pöydälle unohtunut voileipä, lattialle pudonnut nakinpala ja eväskorin sisältö. Kaikki nämä voivat päätyä parempiin suihin, jos koiralle ei ole opetettu, milloin se saa napata herkun ja milloin ei. Kekseliäimmät koirat kiipeilevät keittiöntasolla herkkujen toivossa, eikä omistaja usein tiedä, miten ongelma ratkaistaan. Meidän koulutuksessamme koira oppii jättämään kaiken ruuan rauhaan oli se sitten lattialla sen nenän edessä tai keittiönpöydällä. Koska emme opeta "jätä"-käskyä, omistajan ei tarvitse vahtia koiraa ja suojella ruokia. Koira ei koske niihin, vaikka omistaja ei olisi paikalla.