Koiran oma valinta

Koulutus on tehokasta ja hauskaa, kun koira itse päättelee, mikä käytös tuo halutun lopputuloksen. Koira opetetaan tekemään oikeita valintoja arjessa, joten omistajan ei tarvitse kytätä tai käskeä koiraa.

DSC00049.JPG

Koira valitsee itse

Koiran oma valinta tarkoittaa sitä, että koira oppii itse valitsemaan toivotun käytöksen pakottamisen, ohjaamisen ja houkuttelun sijaan. Oikeat valinnat johtavat toivottuun palkkaan. Näin koira toimii oikein, vaikka omistaja ei olisi paikalla. Koira oppii rutkasti itsehillintää, malttia ja saa paljon itsevarmuutta. Oppiminen on hauskaa ja koira haluaa tehdä oikein.

DSC00122.JPG

Ei kieltoja

Minkäänlaisia kieltoja, ärähdyksiä tai fyysisiä rangaistuksia ei käytetä. Koulutustavassa ei kontrolloida koiraa, vaan palkkaa. Ei-toivotusta käytöksestä palkinto (lelu, nami tai lupa) jää saamatta. Myös "jätä", "paikka" ja "odota" kuuluvat menneisyyden sanavarastoon. 

DSC00127.JPG

Käskyjä ei toisteta

Käskyjä ei toisteta eikä käskiessä käytetä ylimääräisiä, houkuttelevia käsimerkkejä. Jos koira ei tee kuten pyydetään, kouluttaja ottaa tämän vastaan palautteena. Koira ei joko ymmärrä, mitä siltä pyydetään, tai haaste on liian suuri. Koiran taitoja tulee siis syventää. Itse tilanteessa koiran toiminto korjataan tai jätetään huomiotta.