Tehotreeni

 

Keskitettyä ongelmanratkaisua

Aiheuttaako jokin tietty käytös päänvaivaa? Haluatko syventää jonkin asian oppimista?

Teho-opetuksessa työstetään yhtä tai kahta haastetta käytännön harjoittelulla. Opetus on juuri sinulle ja koirallesi räätälöityä, joten jokainen teho-opetuspaketti on erilainen. Pääset syventämään omaa ja koirasi osaamista harjoittelemalla käytännön haasteita kontrolloidussa häiriössä.

Harjoituskertojen määrä riippuu opetuksen aiheesta. Jokaisen harjoituskerran jälkeen saatte kouluttajalta kotitehtäviä harjoitusten väliselle ajalle. Haastetta kasvatetaan koiran osaamistason kasvaessa, joten huomaat selvästi muutoksen koirasi käytöksessä. Harjoittelu on hauskaa sekä sinulle että koirallesi!

Suosituimpia teho-opetuksen aiheita:

Ohitukset ja hihnassa kulkeminen

Vierellä kulkemisesta tulee palkitsevampaa kuin vetämisestä tai pusikkojen nuohoamisesta. Jos vastaantulijat aiheuttavat koirassa pelkoa, omistaja oppii lisäämään koiransa itsevarmuutta ja koira oppii tukeutumaan omistajaansa. Innokkaasti vastaantulijoita kohti pomppiva koira taas oppii itsehillintää ja malttaa olla rauhassa kiihdyttävissäkin tilanteissa.

Luoksetulo

Koira oppii juoksemaan täyttä vauhtia ihmisen luokse kutsun kuullessaan. Se ohittaa houkuttelevat häiriöt ja keskeyttää tekemisensä - parasta maailmassa on juosta oman ihmisen luo!

Häiriötreeni

Oli aiheena sitten agility, toko, koiratanssi tai ihan vain arjen taidot, koira oppii keskittymään yhteiseen tekemiseen erilaisissa häiriöissä. Herkkunamit, vinkulelut, toiset koirat ja ihmiset sekä kaikenlaiset äänet jäävät taka-alalle, kun koira innoissaan tekee sitä, mitä rakas ihminen pyytää.

Yhteistyön syventäminen

Vaikka koiran kanssa ei harrastaisi mitään, arki vaatii toimivaa yhteistyötä. Yhdessä kouluttajan kanssa tutkaillaan arjen rutiineja ja lisätään niihin kourallinen hauskuutta. Yhteistyötä harjoitellaan koiralle haastavissa tilanteissa, jolloin koira oppii kuuntelemaan ja luottamaan omistajaansa aina ja kaikkialla.